lauantai 31. tammikuuta 2015

Kevääksi kouluun Trench coat sekä lepakkotoppi ja harlekiini legginsit

8-vuotias tyttäreni on ihastunut nyt mustaan, valkoiseen sekä leopardikuosiin. Olen tyytyväinen siihen että tekeleeni oikeasti kelpaa muotia seuraavalle tyttärelleni. Kaikki lasten kuosit on ihan out. Tonkii minun kaappeja ja kysyy voisiko niistä tehdä hänelle jotain. Ja siis aiemmin olenkin tehnyt vanhoista vaatteista hänelle esimerkiksi farkut ja lepakkohihapaidan. Ne on kovasti pidettyjä ja uusia pitäisi tehdä kokoajan lisää aika vain on rajallista. Aina kun inspis iskee niin pyrin tekemään jotain valmiiksi.

TRENCH COAT eli A-linjainen takki uusimmasta 1/15 Ottobresta oli heti silmiinpistävän kaunis malliltaan. No kokemukset on tällä hetkellä lähinnä sisävaatteista ja nimenomaan helpoista semmoisista. Luin ohjeet moneen kertaan ja päädyin kokeilemaan taitojani. Muutama kohta ohjeissa oli haasteellinen ymmärtää ja lopulta sovelsin takin helman viimeistelyssä. Muuten takki oli kyllä suhteellisen helppo toteuttaa. Ohjeen mukaan vuoriksi olisi tullut puuvilla kangas, mutta Eurokankaan myyjän kanssa päädyttiin kiiltävään vuorikankaaseen hihoissa ja etu- sekä takakappaleeseen tuli tikkivuorikangas. Näin takkia voi käyttää jo aikaisin keväällä. Ja nytkin paremapana hienostelutakkina.

Kankaat ja napit Eurokangas, Glitterperhonen omista jemmoista. Kaavana OB 1/15 .

Kankaaksi valitsin Lumileopardikuosisen puuvillakankaan, jossa 3% elastaania. Jotenkin tuo elastaani auttaa kankaan laskeutumisessa. Tukikankaan laitoin ohjeissa kuvattuihin kappaleisiin. Elastaanin takia tosin olisi pitänyt napinlävet tehdä pystyyn eikä vaakaan, sillä venettyvät helposti. Työ vaati pitkäjänteisyyttä, silittämistä, neulaamista ja paneutumista ohjeisiin. Työ kannatti, kun näki onnellisen tytön rakkauden täyteisen hymyn.


Tokaluokkalainen muotia rakastava tyttönen. Itse valitsee mitä päällensä pukee.
Alaoikealla kaulassa äidin viidenminuutin tuubihuivi mustasta jerseystä.

HARLEKIINIHOUSUT ja EKOTOPPI

Harlekiinilegginsit ovat OB:n perulegginsien kaavalla tehdyt. Aiemmin olin leikannut valmiiksi pinkistä kankaita.comin jerseystä. Jotenkin unisena taas vaihteeksi ajattelin ihan nopeasti surauttaa housut valmiiksi ja teinkin kaksi saman jalan punttia. Olisin voinut purkaa, mutta käsiini osui kaapista farkkukuosinen jersey (myös kankaita.comista) mustana. No siitä se idea lähti. Ei minusta pöllömmät.

OB:n perusleggarit ja kankaat kankaita.comista

Ekotoppi on taas tehty minun vanhasta äitiysmekosta, joka oli jo aikansa elänyt. Kangasta helmassa riitti lepakkotoppiin omalla kaavalla. Kankaassa hitunen blingblingiä joka sai tyttären haltioitumaan. Helppo ja nopea toteuttaa. Kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kuvaan olisi toki voinut paidan silittääkkin, mutta silitys ei ole minun lempijuttu niin olkoon pientä ryppyä pinnassa. Ei menoa haittaa.

Kierrätyskankaasta itsetehdyllä kaavalla toppi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen erittäin onnellinen jos jätät pienenkin merkin käynnistäsi.