torstai 2. lokakuuta 2014

Tuunaus ja kierrätys on lähellä ompeluharrastajan sydäntä - vaatteiden uusi elämä on ekoteko

Otin esiin Ottobret ja rupesin valkkaamaan kaavoja esikolle. Yhden puoli päivää piirsin kaavoja ja tuntui ettei pääse ompelemaan näillä vapailla. Entäs jos malli onkin huono? pieni? iso? Kangaspinot tursuaa ihania kankaita ja suorastaan huutavat päästä ommeltaviksi. Äh, jos nyt silppuun ihanan kankaan ja se olekkaan hyvä. Tarvitsen siis kaapistani riittävän isoja, tylsiä, unohdettuja ja ennenkaikkea ehkäpä kierrätykseen meneviä vaatteita.

Vanha raskaustunika, kahdet liian leveälahkeiset housut ja raskauslökärit

Ensin alkuun löytyi tunika, jota olen käyttänyt kuopuksen odotusaikana (vain kuusi numeroa liian suuri). Esikko ihastui kuosiin ja näinkin jo silmissäni miltä tunika näyttää uutena vaatteena. Kyllä lepakkohihat ovat tulleet takaisin ja nyt myös esikon vaatekaappiin.

Onnellinen tyttönen valkkasikin paidan tämän vuoden koulukuvaan

Nyt on yksi kaava hyväksi havaittu, joten uskaltaudun kangaskaapilleni saksien kanssa. Toisena kaavakokeiluun pääsi housut ja otin parhaimmakseni tuhota vanhat mammapöksyt, koska lapseni on melko kriittinen vaatteidensa suhteen. Ei ole järkeä marinoida hienoja uusia vaatteita kaapissa, jos ne eivät kelpaa ja lopputuloshan oli jälleen onnistunut.
Esikko selkeästi nauttii äidin tekeleistä. Lämmittää sydäntä ja miksipä ei tekisi ekotekoa itselleen ja naapurillekkin. Semmonen pikatuunaus, jossa leveät lahkeet unohdetaan ja resorit pelastaa housuja joutumasta loppusijoitukseen eli kaatsin penkalle.

Näihin laitoin resorin suoraan, sillä
lahkeet olivat tasalevyset

Näissä joutui avaamaan sisäsauman ja
ottamaan lahkeen leveydestä jopa 3cm

Kiitos ihanien plogistien, jotka ammentavat kekseliäisyyttä ja mielikuvitusta rajattomasti. Toivottavasti tämä postaus lisää myös kokeilunhalua. Näiden neljän vaatteen paikka on nyt kaapissa kaatopaikan sijaan. Muovikassillinen jätettä. Nyt ajattelet, että heittääkö tuo ihminen oikeasti hyviä käyttökelpoisia vaatteita kaatsille. EI en heitä vaan veisin UFFille tai johonkin muuhun keräykseen. Tiedän että useammat kesäyspisteet toivovat vaatteiden olevan puhtaita, ehjiä, nykyaikaisia eli näistä vaatteista ainoastaan tunika olisi kelvannut. Ja siis olen hamsteri enkä raaski heittää pois mitään, jos vaikka joskus tarvitsee eli löysin viidet housut jemmasta ja idean Karkelon blogista. Nyt vain aikaa järjestämään että pääsee itseään toteuttamaan. Tässä vain huomasi, että suotta sitä joka metriä kaupasta ostaa, kun kangasta on metritolkulla kaapeissa. Ja tähän jää koukkuun.Erittäin ihanaa syksyä ja tehkää ekotekoja, pienikin asia pienentää jätevuorta omalta osalta <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen erittäin onnellinen jos jätät pienenkin merkin käynnistäsi.