tiistai 16. syyskuuta 2014

Ystävän vauvalle pikkuinen vaatepaketti

Huomaa hyvin kuinka sitä aikaa ompeluksille tuntuu olevan aivan liian vähän. Tätäkin pakettia jo kuukauden tehnyt aina silloin kun vaan aikaa liikenee. Jo kankaiden leikkaukseen menevä aika tuntuu lähes toivottomalta järjestää. No mutta vihdoin sain paketin kasaan ja kyllä sitä voi olla todella tyytyväinen lopputulokseen, vaikka parannettavaa löytyy joka kerta. Itse kun opiskelee tätä ompelua niin joutuu välillä ihan todenteolla miettimään miten joku sauma nyt menikään.

Sain tosiaan kuulla 30.8.2014 poikavauvan syntyneen ystävän perheeseen. Heti sain ajatuksen, että ompelempa itse paketin pehmoisen. Itselläni on vain tyttöjä ja vietin tovin jos toisenkin kangaskaappini edessä. Toivotonta, vain tyttömäisiä trikoita. Koska kangashamstraus on jo siinä pisteessä, että kaappi tursuaa kankaita niin päätin löytää sopivat kankaat ihan oman kaapin kätköistä. Ja todellisuudessa kaapissa on niin unisex kuin ihan tyttömäisiäkin kankaita. Itsehän pukisin lapseni unisexvaatteisiin, mutta isompi on niin prinsessa että pitää olla blingbling ja hempeää pinkkiä. Siis en sano etteikö pojatkin saisi pukeutua pinkkiin, mutta en tiedä miten vauvan vanhemmat suhtautuvat asiaan niin päätin pysytellä hyvin unisex väreissä. Vauvalahjat olen tähän mennessä lähes poikkeuksetta ostanut kaupasta. Tuli kyllä hyvä mieli, kun voi jotain ominkäsintehtyä antaa lahjaksi.


Kävi vain hassusti, kun en osannut päättää mitä kaavaa käytän niin jousuin tekemään useammat. Vauvakuumetta kyllä pukkaa, kun näitä vaatteita hipeltää.


Tähän settiin löytyi Kangashamstereista hamstrattua Metsolan Moon Drivea ruskealla pohjalla sekä Metsolan sinappijoustista. Tumman ruskea resori taas kotiutui Käpyseltä kera useiden muiden ihanien värien. Tuo Käpysen myymä resori vaikuttaa erittäin hyvälaatuiselta eikä nurjankaan puolen "elastaanilanka" näy venyttäessä resoria. Kam nepit hamstrasin Kotimäen puodista hiukan ennen sen loppuunmyyntiä. Kam nepit ovat melko tiukkoja, mutta kestovaippa-ajoilta tiedän että löystyvät käytössä. Yleensä leikkaan kankaan säästeliäästi, mutta nyt oli kyllä leikattava saaden kuvio keskelle paitaa. Olen kyllä todella tyytyväinen lopputulokseen, vaikka olisihan se peitetikkikone kiva. Kaksoisneulalla saa todella hyvää jälkeä eikä enää mene läheskään niin kauaa huolitteluun kuin ensimmäisen kaitalehuolittelun kanssa.

OB 4/13 Lil' Darling molemminpuolisin nepein, 62cm

OB 6/13 Giant Triangle resorivyötäröllä, 62cm

SK 8/14 Metsolateeman vauvan lakki 62cm
Lakki olikin koottaessa oikea mystisyys, Kun toistamiseen purin lakkia, huomasin laittaneeni keskikaitaleen väärinpäin. Näinkin yksinkertainen asuste voi vaatia liikaa ajattelutyötä yön hämärinä tunteina. Nyöri ei ollut ihan semmoinen kun olisin lopputulokselta halunnut, mutta kelpaa ja toivottavasti istuu käyttäjälleen.

OB 4/14 Sausage Dog body 62cm ja
OB 6/13 Giant Triangle housut 62cm
ilman sivusaumoja ja resorivyötäröllä
UNIASU 
UNIasuun valitsin Kangashamstereista kaupanpäälisiksi saatua pilvitrikoota. Vielä jäi johonkin pieneen asuun palat. Tähän laitoin maitosuklaan väristä resoria (Myllymuksuilta) sekä tummanruskeaa vyötärölle (Käpyseltä). Vihreät kam nepit erottuvat kivasti bodysta ja tukikangas alavarassa. Body oli uusi tuttavuus eikä hassumpi malli ollenkaan. Toivottavasti istuu käyttäjälleen.

OB 4/14 Sausage Dog body 62cm ja
SK 8/14 puolipotkarit Metsolateemasta 62cm
Tässä setissä esiintyy ihan ensimmäiset kangasverkkokaupasta tilaamani kankaat. Myllymuksuilta tilasin apinatrikoota sekä suloisen pehmeää bambujoustofroteeta. Puolipotkareiden kaavaa olin silloin vailla kun toisikko oli vauva, mutta eipä tullut silloin vastaan ja innostus ompeluunkin alkoi myöhemmin. Resori edelleen tummanruskea Käpyseltä. Kam nepit sai tämäkin body. Ja alavaraan laitoin tukikangasta, jotta nepit ei luiskahda läpi trikoosta.

2 kommenttia:

  1. Voi ihanuus mitä pikkusia retrokuteita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, kun olis itsellä vauva niin vaatettaisin itsetehtyihin ihanuuksiin. Harmi kun harrastus alkoi vasta omien lasten vauva-ajan jälkeen.

      Poista

Olen erittäin onnellinen jos jätät pienenkin merkin käynnistäsi.