torstai 31. heinäkuuta 2014

Haaveissa oma blogi jo pitkään...

On pitkään ollut haaveissa kokeilla tehdä omaa blogia. Yksinkertaisesti jo siitä syystä, että tukin naamakirjan noilla tekemilläni käsitöillä. Mutta alkuun voisin kertoa hiukan itsestäni...

Olen tosiaan 32-vuotias kahden tyttölapsen työssäkäyvä äiti. Aikaa on usein todella rajallisesti kaiken kaikkien ideoiden toteuttamiseen ja olenkin aina ollut hyvä aloittamaan monenlaisia projekteja. Valitettavan usein moni työ on jäänyt vain elämään mielikuvissa ja suunnitelmana paperilla. Rakastotan haaveilua ja suunnittelua, mutta toteuttaminen... no jää ajanpuutteen vuoksi.


Olen lapsesta asti tykännyt käsitöistä, mutta painotus oli piirtäminen, puutyöt ja posliininmaalaus. 2006 odotin esikoista ja innostuin kutomisesta. Käspaikka oli pelastus. Olinhan tehnyt vain yhden lapasen mummuni avustuksella aiemmin ja siitäkin tuli kireä kuin viulunkieli. Lukemalla ohjeita ja kokeilemalla olen onnistunut monenkin työn toteutuksessa eli kantapään kautta. Monta purettua työtä ja ehkä muutama kyynelkin. 2011 sain kuopuksen ja päädyttiin kestovaippojen käyttäjäksi iho-ongelmien takia. Ihanat lastenkuosit vetivät puoleensa jo alusta lähtien. Muutamia vaippoja ompelin ja tuunasinkin äidiltäni lainaan saadulla ompelukoneella. Monesti mietin mahtaisinko oppia tekemään vaatteita lapsille. Tilasin viimevuonna Ottobren ja se on kyllä vienyt mukanaan. Sain virallisesti Bernina-ompelukoneen ja Bernette-saumurin äiditäni kestolainaan ja ompelin pääsääntöisesti keittiössä. Kolmisen kuukautta sitten tartuin tuumasta toimeen ja räjäytin työhuoneen saaden tilan niin kankaille kuin langoille sekä tottakai kauan suunnitellun työtilan.

Nyt olen tosissani innostunut ompeluksista ja Kangashamsterit naamakirjassa on jo kokeiltu. Kaappi täynnä kankaita ja aikaa edelleenkin liian vähän. Teen lähinnä omaan käyttöön ja lahjaksi. Myös muutamille ystävilleni olen tehnyt pyynnöstä.
Työtila josta haaveilin talon rakentamisesta asti eli n. neljä vuotta.

Kaikki löytyy huomattavasti helpommin, kun tavarat on järjestyksessä.
Toivottavasti kiinnostuit, sillä täältä voi saada ideoita ja ohjeita. Tähän astisia tekeleitä löytyy TÄÄLTÄ eli naamakirjan julkisesta albumista.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Olen onnellinen kun sain koneet pois keittiöstä. Tämä siis alunperin piirustuksissa vaatehuone, mutta jo rakennusvaiheessa halusin muuttaa työtilaksi. Saa rauhassa jättää kaikki levälleen :)

      Poista

Olen erittäin onnellinen jos jätät pienenkin merkin käynnistäsi.